dilluns, 29 de juliol del 2024

LLibres: Cartas desde el manicomio - Dario Dzamonja

                              Breus pinzellades autobiogràfiques de l'escriptor bosni Dario Dzamonja, escrites des de els Estats Units, país on va emigrar quan va esclatar la guerra dels Balcans. 
 

Sèries: La febre


 

dilluns, 22 de juliol del 2024

LLibres: El turista desnudo - Lawrence Osborne

 

                      La indústria del turisme ha aconseguit que puguem viatjar pràcticament a qualsevol racó del món, però amb la contrapartida de que cada vegada és més difícil tenir una veritable experiència amb una altra cultura. El que sovint veiem com a turistes és una imitació, un succedani, un espectacle artificial creat per als turistes. Lawrence Osborne parteix d'aquesta tesi per intentar viure una experiència a la manera dels antics viatgers, diferencianrt el concepte "viatger" al de "turista". És així que decideix viatjar a les frondoses i desconegudes selves de Papúa Nova Guinea, a la recerca d'algunes de les poques tribus que queden al planeta sense contacte amb la civilització. En el llarg viatge al seu destí final passarem per l'indecent luxe de Dubái, les illes Andamán, la decadent Calcuta i el paradís de l'hedonisme que és Bangkok. 


diumenge, 14 de juliol del 2024

Cinema: In a violent nature

 

                                    Un "slasher" d'autor, filmat amb la intenció de diferenciar-se dels que tant abunden avui en dia.

LLibres: Un inmenso azul - Patrik Svensson

 

                                          El mar, eternament enigmàtic per la humanitat encara que al llarg de la història l'haguem estudiat, explotat i danyat. Som el seu gran depredador, aquesta és la conclusió inevitable, i a la vegada la seva atracció és infinita, ens remou alguna cosa per dins que ens transporta a l'origen de la vida al planeta.         

dimarts, 2 de juliol del 2024

Cinema: Håndtering av udøde ( Handling the undead)

 

                                    

Música: Blitzen Trapper - 100's of 1000's millions of billions

 

        Sempre a l'ombra d'altres bandes de l'etiqueta "americana", els de Portland segueixen insistint.

LLibres: La luz del norte - Hideo Yokoyama

  Després del frenesí claustrofòbic i esgotador de "seis cuatro", la segona novel·la traduïda de l'escriptor japonès no és una història de misteri convencional. Yokoyama es pren el seu temps per presentar i anar descobrint totes les peces d'un puzzle que van encaixant poc a poc. La culpa és el gran tema que atravessa la trama.